Sunday, May 6, 2007

Trender 07/08. Döden.

Inga definitiva besked är fattade om nästa säsongs nya serie än men på de indikationer som läckt ut verkar det handla en del om döden nästa säsong. Så här kommer första delen av min titt på vad som kan komma i höst.

Här är ett antal dödenfokuserade serier som planeras för en premiär nästa säsong:

Pushing Daisies

Ned (Lee Pace) upptäcker när han är liten att han inte är riktigt som alla andra. Han har nämligen förmågan att väcka de döda tillbaka till livet för ett kort ögonblick. Nu när han är vuxen har han bestämt sig för att använda sin förmåga till att lösa mordfall genom att fråga den döde vem som har mördat dem. Vid något tillfälle har han återuppväckt sin gamle kärlek, men till skillnad från de andra han väcker upp så fortsätter hon att leva. Hon är dessutom på honom varje dag att använda sin talang för att hjälpa fler. Twisten är att om han rör henne igen så kommer hon vara död för gott. De beskriver det själva som en saga i stil med Amelie, Stranger than Fiction och Chocolat. Har fått goda vitsord hittills.

Kommer kanske på ABC i höst.

Babylon Fields

Dramaserie med komiska inslag om hur döda har återuppstått från det döda för att återuppta sina gamla liv.

Med bland annat Kathy Baker som tillsammans med sin dotter (Amber Tamblyn) är tvungen att återförenas med sin våldsamme man (Jamey Sheridan) som de båda hjälpts åt att döda med en yxa. Ligger också bra till för att bli en serie i höst.

Kommer kanske på CBS i höst.

Twilight

En serien om en privat detektiv som brottas med att vara vampyr och odödlig. Han har dessutom en förälskelse i en dödlig. Det ryktas om att det står mellan den här och Babylon Fields om vilken som får bli död-serien på CBS. Ryktet säger att CBS lutar mer åt Babylo Fields än den här.

Kommer kanske på CBS i höst.

New Amsterdam

En man räddar en indiankvinna från döden genom att ställa sig ivägen för svärdet ämnat för henne. Kvinnan ger honom evigt liv. Han kommer inte at åldras förrän han hittar den sanna kärleken. Det ser heller inte så bra ut för New Amsterdam. Nu är han en polis i NY och en dag när han är ute och patrullerar får han en hjärtattack som nästan tar död på honom. Han inser att hans sanna kärlek måste varit i närheten.

Det ser inte så ljust ut för New Amsterdam och FOX verkar inte gilla den. Tycker också den verkar så där.

Kommer kanske på FOX i höst.

The Reaper

Serie om en slacker-kille (Bret Harrison) som blir satans bounty hunter som jagar själar som på något sätt lyckats fly från helvetet.

Ray Wise är planerad att spela Djävulen. CW behöver nya serier till hösten så den här verkar ligga bra till.

Kommer kanske på CW i höst.

Återkommer med mer information om fler piloter senare i vår och i sommar.



No comments: