Saturday, May 5, 2007

Grey 2.0

Vad får vi om vi korsar Prison Break (Paul Adelstein), Day Break (Taye Diggs), Alias (Merrin Dungey), Veronica Mars (Chris Lowell) och The Nine (Tim Daly)? Ja vi får en Grey's Anatomy spin-off.

De har verkligen plockat russinen ur kakan från karaktärer i andra serier som antingen är nerlagda eller där karaktären skrivits ut ur serien. Bra val på alla punkter ser det ut som. Kul också att de är placerade i roller som skiljer sig rejält från det som de gjort tidigare.

Tillbaka till början. Addison (Kate Walsh) från Grey's Anatomy ska alltså få en egen spin-off serie nu i höst. Nu i veckan gick det dubbelavsnitt som ska testa hur publiken ställer sig till en eventuell ny Grey-serie. Arbetsnamnet för serien är just nu Private Practice.

Den nya serien ska utspela sig bland personalen på ett "Wellness Center" i Los Angeles. Där de bland annat har en fertilitetsexpert, en alternativmedicinexpert, en psykolog, en barnläkare mm. Mycket mer blandat än vanliga Grey med andra ord.

Avsnittet började rätt fånigt med en onödig hiss-scen (vi ska väl känna igen oss från Grey antar jag) som gjorde att jag blev lite orolig. De kom ett par scener under de två avsnitten som gav mig "fånig vibbar", bla en episod där de 40-åriga kvinnorna dräglade över snubben från Veronica Mars. Som tur var det inga längre stunder med de här pinsamheterna och efter ett tag ville man se vad som hände för Addison på hennes äventyr i Los Angeles. Det gick faktiskt så långt att jag satt och önskade att de scener från Seattle Grace skulle ta slut så vi kunde fortsätta följa vad som händer i LA.

Kan nog faktiskt bli riktigt bra det här och de här kommer att bli en av de nya serierna nästa säsong. Jag vet inte vad som skulle få dem att inte plocka upp den här nästa säsong. Det lär även bli tittarsiffror i House, Grey's Anatomy och CSI klass.

Så femmans inköpschefer kan börja förhandla direkt. Hade varit snyggt att kunna köra igång den i samband med att pilotavsnitten går i Grey's på femman.

No comments: